Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a propus, luni, preşedintelui României, reînvestirea Liviei Stanciu la conducerea Curţii Supreme, după ce aceasta a fost intervievată de Secţia pentru judecători a CSM.
Livia Stanciu - care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la conducerea Înalte Curţi de Casaţie şi Jutsiţie (ICCJ), fiind şi singurul candidat - şi-a prezentat proiectul de management în faţa Secţiei pentru judecători. Magistratul îşi propune continuarea demersurilor de asigurare a unui nou sediu al instanţei supreme şi a măsurilor organizatorice pentru accelerarea soluţionării cauzelor de corupţie la nivel înalt.
Judecătoarea a menţionat, în proiectul de management, că printre obiectivele sale se numără reorganizarea Instanţei Supreme, în scopul punerii în aplicare a noului Cod de procedură penală, suplimentarea numărului maxim de posturi (magistraţi asistenţi şi grefieri ai ICCJ) în scopul punerii în aplicare a noului Cod de procedură penală, implicarea activă în dezbaterile privitoare la revizuirea Constituţiei şi promovarea proiectului legii proprii a instanţei supreme.
Livia Stanciu a mai precizat că, pentru un nou mandat, îşi doreşte continuarea măsurilor organizatorice luate în scopul accelerării soluţionării cauzelor de corupţie la nivel înalt, atât în cadrul Secţiei penale a instanţei supreme, cât şi în cadrul completelor de cinci judecători, cât şi luarea de noi măsuri în acest sens, în contextul punerii în aplicare a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.
Astfel, ea a menţionat că, referitor la cauzele de corupţie la nivel înalt, în care Direcţia Naţională Anticorupţie a emis rechizitorii, ca rezultat al măsurilor organizatorice luate, în perioada septembrie 2011 - iunie 2012 au fost stabilite 355 termene în dosarele judecate în primă instanţă