Magistratii l-au crezut pe Irinel Columbeanu ca “Ivanescu” a fost doar afemeiat si interesat de masini si haine. Instanta a respins actiunea CNSAS.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, ca Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al fostei Securitati. Instanta a respins ca neantemeiata actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Interesant este modul in care milionarul de la Izvorani si-a construit apararea.
In 2013, Irinel nu-si mai da in petec, comportandu-se ca un tata responsabil
Acuzatiile CNSAS au fost dure, dar reprezentantul institutiei a abordat procesul cu prea putine argumente el bazandu-se mai mult pe teorie. CNSAS a exclus din start posibilitatea ca Irinel Columbeanu sa nu fi constientizat starea de pericol la care ii expunea pe cei denuntati sustinand ca “regimul comunist nu tolera astfel de opinii ale celor denuntati”.
Mai mult, milionarul afirma in tinerete despre cei denuntati ca au atitudini profund anticomuniste, astfel cetatenii romani fiind expusi in plus repercusiunilor. Aparatorul institutiei nu a exclus nici ipoteza conform careia si cetatenii straini ar fi putut fi denuntati de collaborator, motiv pentru care au cerut admiterea actiunii si declararea oficiala a lui Irinel Columbeanu de colaborator al securitatii. Abia acum a inceput show-ul cu toate ca din sala au lipsit atat Irinel cat si “prietenul” sau, controversatul “Ivanaescu”.
Avocata celui incriminat a avut o pledoarie de senzatie in care a expus magistratilor in ce a constat “turnatoria” lui Ivanescu. “Erau falsi informatori cu acte in regula care formau o retea pentru a se realiza norma de securisti. Irinel Columbeanu a parasit teritoriul national la 15 ani pentru ca a fost privilegiat, era copilul cui trebuia. Pana in 1982, clientul meu a vazut America de trei ori. Mai mult, a calatorit prin toata Europa, motiv pentru care v