Marin Crișan, președintele Filialei Arad a Confederației Patronatului Român, a făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, un adevărat rechizitoriu la adresa Guvernului, pentru modul în care a gestionat ajutorul de minimis. Acesta susține că modul de acordare a ajutorului a fost stabilit fără consultarea patronatelor, astfel încât lipsesc criteriile obiective în baza cărora firmele care doreau să obțină sprijin de la stat ar fi putut fi departajate. „Acest ajutor de minimis ar fi fost bun pentru agenții economici, dar cu o condiție, Guvernul să fi discutat înainte cu patronatele, să vadă ce segmente ale economiei au nevoie de ajutor și ce criterii trebuie stabilite. O firmă care funcționează de un an de zile, nu a dovedit încă nimic. Ar fi trebuit ca beneficiarii să aibă o vechime de cel puțin cinci ani, să dovedească că și-au plătit la timp contribuțiile la buget”, a declarat Marin Crișan.
Președintele Patronatului arădean susține că ar mai fi trebuit să se stabilească dacă banii se dau pentru producție, pentru dezvoltare, pentru a reprezenta un stimulent pentru antreprenori. „Ajutorul de minimis a fost direcționat în mod greșit, după vechea meteahnă românească, primul venit, primul servit, ceea ce nu ajută pe nimeni. Din contră, antreprenorii serioși sunt dezgustați și dezarmați total de neputința și neștiința Guvernului”, a continuat Marin Crișan.
Președintele Filialei Arad a Confederației Patronatului Român mai spune că economia este în cădere liberă, din acest punct de vedere lucrurile mergând mai prost decât pe vremea guvernelor PD-L. „În luna iulie, 1.450 de firme din toată țara au intrat în insolvență. După schimbarea Guvernului, speram ca lucrurile măcar să stagneze, dar economia merge mult mai prost decât înainte. Oamenii nu mai au nicio speranță, nu mai au încredere. Eșecul programului de minimis s-a văzut încă de la început. A fost amânat