Directorul DSP vrea ca până la finele anului să se convină asupra unei soluţii de asigurare a asistenţei medicale în zona Drăgăneşti, varianta cea mai probabilă, acceptată şi de primar, fiind înfiinţarea unui spital de cronici.
Cetăţenii din zona Drăgăneşti ar putea beneficia din nou, până la sfârşitul acestui an, sau începutul anului viitor, de asistenţă medicală la ei acasă. De la închiderea Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt, în 2011, întreaga zonă a rămas descoperită, astăzi funcţionând doar cabinetele medicilor de familie şi staţia de ambulanţă, care transportă pacienţii fie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fie la Spitalul Municipal Caracal.
„Acolo trebuie să avem asistenţă medicală, orice-ar fi. La închiderea centrului, în 2011, aveam acolo opt medici specialişti, nu trebuie să uităm asta. Am desfiinţat totul, fără să punem nimic în loc. Am studiat mai multe variante, înclusiv cea a unui centru multifuncţional, însă se pare că varianta cea mai suportabilă pentru autorităţile locale de acolo, care nu-şi pot permite prea mult, toată lumea ştie că este o zonă săracă, unde incidenţa şomajului este foarte mare, ar fi cea a unui spital de cronici, pentru că finanţarea este mult mai bună prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Bineînţeles, pe lângă spital putem dezvolta, şi de fapt aceasta este şi intenţia, cel puţin un centru de permanenţă, şi putem reînfiinţa ambulatoriul”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Victoriţa Diaconescu.
„Dacă ar depinde de mine, eu şi mâine i-aş da drumul”
Primarul oraşului, Pantelie Rotaru, a declarat la rândul său că speră ca până la sfârşitul acestui an să se găsească cea mai bună soluţie.
„Soluţia acestui spital de cronici pare cea mai bună, dar nu am abandonat nici ideea centrului multifuncţional, deşi ar trebui să suportăm noi cheltuielile