A trecut sezonul estival şi, odată cu încheierea lui, s-a cam terminat şi perioada vacanţelor. Pentru că majoritatea oamenilor se confruntă cu stări depresive atunci când îşi reiau munca, specialiştii ne explică ce alimente ne pot scăpa de această problemă.
Readaptarea la rutina zilnică după o vacanţă relaxantă este foarte grea şi mulţi oameni se simt copleşiţi şi cad în depresie. "Din fericire, primul pas pentru prevenirea sau tratarea stărilor depresive este adoptarea unei diete adecvate, bazată pe respectarea unor reguli simple", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Simptomele care o anunţă
Primele zile de muncă de după vacanţă sunt cele mai grele deoarece perioada de pauză a stricat ritmul rutinei, iar readaptarea este, uneori, dificilă. Din acest motiv apar stări depresive, randamentul scade şi apar chiar şi modificări biologice, implicit insomnii sau probleme legate de nutriţie.
Alimente recomandate:
- pâinea din grâu integral ne scapă de anxietate pentru că ajută la absorbţia triptofanului, substanţă ce reduce tensiunea nervoasă
- desertul constituie o sursă de energie nu doar pentru creier, ci pentru întreg organismul
- consumul de peşte vă fereşte de depresie
- hidratarea este esenţială pentru a preveni depresiile
- o cană de lapte cald scade tensiunea nervoasă
- banana este un fruct bogat în magneziu şi are proprietatea de a ne scăpa de efectele depresiei
- o tabletă de ciocolată stimulează centrul neuronal al veseliei
- consumaţi dovleac deoarece constituie un veritabil combustibil pentru creier
- ardeiul iute ajută creierul să elibereze endorfine, substanţe ce generează o stare de bună dispoziţie
- usturoiul ne induce o stare de bine
De evitat