Toţi semnatarii se vor constitui ca parte civilă în proces, susţinând astfel Primăria
Aproape 2.300 de cetăţeni din Sfântu Gheorghe au semnat pentru a sprijini Primăria în procesul care pune în discuţie legalitatea steagului municipiului.
UDMR a avut amplasate, în ultima perioadă, mai multe standuri pentru strângerea de semnături din partea populaţiei, iar o parte a acesteia a apreciat ca fiind în regulă iniţiativa, astfel că şi-a dat semnătura de susţinere.
„Avem aproape 2.300 de semnături din partea celor care susţin drapelul oraşului Sfântu Gheorghe. Sperăm ca instanţa să fie de acord cu noi, care vrem să folosim liniştiţi un drapel aprobat, utilizat deja de multă vreme şi cu care ne-am onişnuit cu toţii, intrând în conştiinţa publică”, a declarat liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, cel care s-a ocupat de întreaga acţiune de strângere a semnăturilor.
Toth a mai precizat că toţi semnatarii listei de susţinere a steagului oraşului se vor constitui ca parte civilă în proces, susţinând astfel Primăria Sfântu Gheorghe.
Steagul municipilui Sfântu Gheorghe a fost atacat în contencios-administrativ de fostul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, care a motivat că actuala legislaţie nu prevede astfel de simboluri pentru administraţiile locale – steaguri sau fanioane, ci doar posibilitatea ca aceste autorităţi să aibă steme proprii.
Curtea de Apel Braşov a dat în luna iunie a acestui an o sentinţă irevocabilă referitoare la steagul judeţului Covasna, dispunând anularea şi înlăturarea acestuia din spaţiile publice. Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, declara atunci că nu va aplica sentinţa, din moment ce şi alte judeţe şi localităţi din ţară au steaguri proprii, plus că steagul reprezintă un simbol puternic pentru judeţ, ca şi steagul secuiesc.
În ceea ce priveşte steagul municipiului Sfântu Gheorghe, cazul se