Provocaţi de activiştii din solda lui Soros, hipsterii au reuşit după opt zile de protest să radicalizeze opinia publică românească în favoarea susţinerii Proiectului Roşia Montană. După ce Sociopol, o instituţie de cercetare socială, dădea, la 1 septembrie 2013, un scor de 68% în favoarea începerii exploatării aurifere, iată că după opt zile de marşuri ale ecologiştilor prin oraşele ţării procentul celor favorabili a ajuns la 79%, conform studiului efectuat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI).
Mai exact, la întrebarea "Decizia privind proiectul Roşia Montană va fi luată în Parlament, prin dezbatere publică. Dvs personal sunteţi de acord sau împotriva acestei modalităţi de decizie?", 79% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt de acord, 9% s-au arătat împotrivă, iar 13% din eşantionul total s-au arătat indecişi.
De asemenea, sondajul mai arată că 67% dintre români sunt în favoarea investiţiilor care creează locuri de muncă în minerit, chiar dacă apar proteste ecologice.
Opţiunea românilor pentru locuri de muncă este evidenţiată şi de o altă întrebare, la care peste jumătate dintre cei chestionaţi au răspuns că ar alege investiţii care creează locuri de muncă, indiferent de domeniul de activitate.
Studiul a fost efectuat în perioada 6-7 septembrie, pe 1100 de respondenţi, având o eroare tolerată de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.
Paradigma protestelor se desfăşoară pe aceeaşi planşă din 1990 încoace. Pe vremea când nu ştiam că Marian Munteanu este un apropiat al lui Virgil Măgureanu, pentru care a şi făurit o mişcare politică, neolegionară, credeam că participând la manifestaţia maraton din Piaţa Universităţiii vom da jos comunismul. În realitatea, în naivitatea noastră, spoream antipatia majorităţiii românilor faţă de idealurile noastre antitotalitare. Târziu am aflat că şi Tiananmen a fost organizat tot de serv