de C. MIERLUŞCĂ
09 septembrie 2013 23:05
1 vizualizare
A-A+ Chiar dacă nu există o dietă specială care să vindece cancerul, alimentaţia joacă un rol foarte important în tratamentul bolii. Persoanele diagnosticate cu cancer trebuie să elimine toate sursele de radicali liberi, concentrate sub formă de E-uri, care pot fi coloranţi, amelioratori de gust, afumatori, conservanţi etc. Îngrăşămintele care se folosesc la legume şi fructe (azotaţi, fosfaţi etc.), sunt şi ele nocive pentru organism. Aceste îngrăşăminte pot fi neutralizate cu ajutorul vitaminelor naturale (A, B, C şi E), de asemenea cu ajutorul mineralelor care se pot găsi în fructe şi legume proaspete.
Chimioterapia distruge celulele canceroase, însă odată cu ele şi unele celule sănătoase ale organismului. Cancerul epuizează rezervele minerale ale organismului. De aceea, este nevoie de un aport suplimentar şi de o dietă individualizată. Sunt indicate alimentele bogate în calorii. Antioxidanţii cresc speranţa de viaţă a persoanelor bolnave de cancer. Gălbenuşul de ou, untul, morcovii şi legumele verzi sunt surse pentru vitamina A. Citricele, ardeii graşi, cartofii sunt surse pentru vitamina C, uleiuri vegetale şi nucile sunt bogate în vitamina E. Consumul cărnii este hrană pentru cancer.
Se recomandă: peşte, sardine, macrou, păstrăv, somon, care sunt surse de acizi graşi Omega 3, care reduc riscurile de epuizare a organismului. De asemenea, aceste grăsimi conţin vitamina D, care este foarte utilă în combaterea cancerului. Spre exemplu, persoanele diagnosticate cu cancer de colon şi care au un nivel peste valoarea medie de vit. D au cu 50% mai multe şanse de supravieţuire decât cele care au un deficit de această vitamină, se arată în studiile recente efectuate în Japonia, SUA şi Anglia.
Se vor consuma cereale integrale, grâu, ovăz, orez etc. Se recomandă sirop de cătină, coacăze