Un bărbat a murit şi alţi 26 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au chefuit vinerea trecută la o nuntă în Capitală, în restaurantul unde pe 31 august s-au intoxicat alte 46 de persoane şi care, oficial, era închis.
Aproape 140 de persoane au dansat şi s-au distrat, vineri, la petrecerea fatală de la restaurantul Golden Nica din Chişinău. Oamenii spun că a fost o nuntă obişnuită, cu bucate alese şi multă voie bună. Cheful a avut însă final tragic. După petrecere, 27 dintre nuntaşi s-au intoxicat, dintre care 19 au ajuns la spital, iar un bărbat din satul Pârliţa, raionul Ungheni, a decedat. „Bărbatul s-a simţit rău după nuntă, dar a ajuns la spital, în comă, abia duminică seara. A fost internat la ora 17.25 şi a murit peste trei ore din cauza unei toxiinfecţie alimentare. Era farmacist şi a lăsat în urmă doi copii. Ceilalţi pacienţi sunt internaţi în secţia de boli infecţioase“, a declarat Maria Rotaru, directorul medical al Spitalului raional Ungheni.
Şi soţia bărbatului care a murit a avut nevoie de îngrijiri medicale după nuntă, dar starea ei de sănătate este satisfăcătoare. Acum femeia se ocupă de înmormântare. „Îl cunosc de 20 de ani, am lucrat împreună. Nu pot să-mi explic ce ar trebui să mănânci ca să mori aşa de repede“, ne-a spus primarul din Pârliţa, Ion Bejan.
Părinţii miresei se simt bine. „Cu toate grijile organizatorice, nici n-am avut timp sa mănânc, dar toată lumea zicea că mâncarea e gustoasă şi arată bine. Nu ştiu cu s-ar fi putut otrăvi“, susţine Vasile Covalciuc, tatăl fetei, fost şef al Gării din Ungheni. Familia n-a decis încă dacă va acţiona în judecată administraţia localului.
Golden Nica trebuia să fie închis
Specialiştii spun că tragedia putea fi evitată dacă patronul restaurantului ar fi respectat interdicţia aplicată după ce pe 31 august, tot acolo, s-au intoxicat 50 de nuntaşi, dintre care 4