Adrian Năstase a declarat, luni, la intrarea în sediul instanţei supreme, că trebuie înţelepciune şi comunicare directă în legătură cu proiectul Roşia Montană, arătând că nu crede că este bine să fie lăsate "mecanismele antisistem să cuprindă foarte larg ţara".
Adrian Năstase s-a prezentat, luni, la instanţa supremă, unde un complet de cinci judecători dezbate recursurile făcute în dosarul "Zambaccian".
Întrebat ce crede despre protestele celor care se opun proiectului minier de Roşia Montană, Năstase a spus că nu trebuie lăsate mecanismele antisistem să cuprindă ţara, potrivit Mediafax.
"Mă uit la televizor, discut cu prietenii, văd că sunt foarte multe lucruri care necesită de fapt un efort de înţelepciune şi cred că trebuie să căutăm soluţii rezonabile. Nu cred că este bine să lăsăm mecanismele antisistem să cuprindă foarte larg ţara şi cred că este nevoie de dialog şi comunicare directă pentru a dezamorsa unele lucruri", a spus Adrian Năstase.
Întrebat cum ar gestiona situaţia privind proiectul minier de la Roşia Montană, Năstase a spus că i-ar pune pe cei de la Ministerul Mediului şi cei de la Marile Proiecte să prezinte, "pe două sau chiar pe trei coloane", contractele care stau la baza acestui proiect şi să arate cum se prezintă proiectul iniţial, cel modificat şi cel final în Parlament.
Năstase a arătat că a venit, până în prezent, de 200 de ori în instanţă legat de dosarele pe care le are şi că în prezent poate privi cu "o anumită linişte interioară unele dintre lucrurile care se întâmplă".
Întrebat cum comentează solicitarea UNBR privind excluderea sa din Barou, Năstase a arătat că este convins că oficialii instituţiei nu vor interpreta formalist unele dintre reguli şi că, în opinia sa, nu ar trebui exclus, pentru că a fost condamnat într-un dosar cu conotaţii politice.
"Este foarte clar că procesul care a avut loc în