România are cele mai multe probleme la nivel de ţară în privinţa asigurării protecţiei împotriva incendiilor în cadrul lanţurilor de aprovizionare, fiind urmată de Portugalia, SUA, Cehia şi Italia, arată un raport compilat de un grup de auditori independenţi de la Supplier Ethical Data Exchange, citat de Financial Times.
Investitorii deţinători de lanţuri de aprovizionare de pe pieţele emergente se confruntă cu riscuri legate de siguranţă, iar mai nou, cu probleme legate de pericolele de incendii din fabricile construite în zonele dezvoltate, Europa fiind una dintre cele mai sensibile zone. Raportul auditorilor arată cu Africa are cele mai puţine riscuri de incendiu.
13,5% din lanţurile de aprovizionare din Europa nu respectă măsurile de siguranţă contra incendiilor, în timp ce în Africa, procentul fabricilor cu probleme este mai redus, de 6,6%.
În Asia au avut loc anul trecut incendii de mari proporţii la fabrici din Bangladesh şi Pakistan în care şi-au pierdut viaţa sute de muncitori. Procentul lanţurilor de aprovizionare care nu sunt în conformitate cu normele de protecţie împotriva incendiilor este de 12,7% în Asia, în SUA 11% iar în America de Sud 11,8%.
Principalele probleme descoperite de raportul auditorilor au fost lipsa sau proasta semnalizare a ieşirilor de urgenţă, lipsa luminilor de urgenţă, culoare blocate, dotare slabă cu echipament anti incendiu, certificate de inspecţie a siguranţei expirate sau lipsă.
Manufacturile şi industria farma comportă cele mai ridicate niveluri de risc de incendiu, în timp ce fabricile din agricultură, predominante în Africa, au cele mai puţine probleme în asigurarea securităţii împotriva incendiilor.
România are cele mai multe probleme la nivel de ţară în privinţa asigurării protecţiei împotriva incendiilor în cadrul lanţurilor de aprovizionare, fiind urmată de Portugalia, SUA