Programa şcolară ar putea fi modificată din 2014. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea ca toţi elevii să înveţe să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj susţin că orele de educaţie sanitară sunt binevenite.
"Ar trebui implementată la toate clasele, pentru că până vine salvarea sau până reuşim să dăm un telefon, un copil sau o situaţie care poate deveni critică se poate rezolva. După părerea noastră este foarte bine ce se doreşte a se implementa", a spus Mariana Pop, inspector adjunct ISJ Cluj.
Cei mici trebuie să ştie să acorde primul ajutor încă din primii ani de studiu.
"Copiii trebuie să ştie de mici ce înseamnă 112. Cu atât mai mult trebuie să ştie dacă se întâmplă ceva în casă: dacă, de exemplu, leşină unul dintre membri, să ştie cum să sune, unde să sune, ce să zică şi principalele manevre până vine un echipaj specializat", a spus Horia Simu, şeful Ambulanţei Cluj.
Cu toate acestea, directorii de şcoli spun că elevilor li se vorbeşte deja despre aceste subiecte, la orele de biologie sau de dirigenţie.
"Eu consider că este suficient să se introducă în programa de biologie un capitol în care să se înveţe despre primul ajutor şi cum să acorzi primul ajutor în caz de urgenţă. Majoritatea fac la orele de dirigenţie, mai fac şi la orele de biologie", a spus Marinela Zamfir, directorul Liceului Teoretic Nicolae Balcescu Cluj.
Ministrul Sănătăţii a mai spun că se încearcă şi revizuirea medicinii şcolare, despre care a afirmat că "e la pământ".