Libertatea angajaţilor CFR de fi reprezentaţi în procese de sindicatul pe care îl aleg pare a fi doar
o vorbă, în ciuda faptului că acest drept este garantat de Legea dialogului social, reclamă un impiegat de mişcare de la Centrul Regional Cluj.
Un angajat al companiei a dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ lupta ce se dă între sindicatele CFR pentru menţinerea membrilor cu orice preţ, miza fiind banii.
Sebastian Ioan Luca lucrează ca impiegat de mişcare la Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii (CREIR) CF Cluj, la Halta de mişcare Cuciulat, judeţul Sălaj. Timp de mai mulţi ani, Luca a fost membru al sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj, însă, începând cu data de 1 august 2012 a decis să se alăture unei alte organizaţii sindicale, Sindicatul CT Nord-Vest. Angajatul CFR a povestit că s-a trezit reprezentat în instanţă de Libertatea Căi Ferate Cluj fără a semna vreun acord în acest sens, iar Compartimentul Financiar i-a virat în cont, în iulie 2013, după finalizarea procesului cu Compania Naţională de Căi Ferate SA, suma de 130 de lei, reprezentând o tranşă din plata eşalonată a unor drepturi salariale, obţinută prin angajarea unui executor judecătoresc. Bărbatul a semnalat Serviciul Financiar asupra refuzului de a primi suma respectivă, întrucât nu a fost de acord să fie reprezentat de sindicatul Libertatea, şi a restituit banii, în 19 august. Dovada returnării banilor şi a faptului că Serviciul Financiar a acceptat returnarea este făcută cu o chitanţă înregistrată sub numărul 006508, emisă de casieria Sucursalei CREIR CF Cluj.
În 25 iulie, Sebastian Ioan Luca a făcut şi o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în care arăta că în perioada în care a fost membru al Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj nu a semnat nici un tabel sau vreun înscris prin care să-şi dea acordul pentru a