Un scurt film de prezentare fără drepturi de autor pentru piesa folosită drept coloană sonoră și cu un simbol neonazist scăpat la montaj. Cu așa ceva s-a prezentat la Maastricht, recent, municipalitatea de pe Bega, odată cu semnarea acordului de cooperare culturală între Timişoara, provincia Limburg şi alte trei oraşe europene. Oficialii primăriei Timișoara au declarat la întoarcere că prezentarea filmului a fost ”un succes”.
”Până în acest moment Timişoara nu a beneficiat de un video oficial de prezentare, ca instrument important de marketing. În acest sens am luat decizia realizării unui astfel de film. Filmul a fost realizat ca o invitaţie de a descoperi şi admira Timişoara de către turişti, dar şi de către propriii cetăţeni. Un oraş viu, vibrant, modern, atrăgător atât din punct de vedere al afacerilor, cât şi din punct de vedere al turismului, un oraş pentru care principalul avantaj sunt oamenii, cei care dau atmosfera placută, proaspătă și tânără”, se arată în comunicatul de presă transmis de municipalitate cu ocazia lansării filmului. Acesta are 2,30 de minute și a costat 3.500 de euro, fiind realizat de către studioul de fotografie și video Alex Hreniuc.
Momentul Revoluției din 89 ”sărit” în film
”Timișoara este mândră de patrimoniul sau cultural si istoric, de multitudinea de obiective turistice, de cladirile istorice, dar cel mai mult de locuitorii sai”, se mai arată în comunicatul municipalității. Curios lucru, în filmul în care apare City Business Centre (primul ansamblu de clădiri de birouri de clasă A din oraș) sau rectoratul Politehnicii, nu este alocată nici măcar o secundă Revoluției din decembrie 1989, în ciuda faptului că evenimentul care a eliberat România de comunism, care ne-a dat posibilitatea să avem alegeri libere și să visăm la statutul de capitală culturală a Europei a început de aici. Nici premierele europene ale