Indignată de incompetenţa autorităţilor, dar şi de vrajba din societate, actriţa Teatrului Evreiesc de Stat recomandă tuturor mâncarea actorilor: covrigi, dimineaţă, la prânz şi seara!
Celebră actriţă care ne-a încântat cu rolurile ei dramatice, Roxana Guttman este de departe una dintre cele mai directe persoane pe care le-am cunoscut în viaţa mea. Fără fiţe, fără aere de superioritate. Declarată drept cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea (2000), câştigătoare a Marelui Premiu al Galei Recitalurilor Dramatice, Bacău, 1987, la doar doi ani după ce a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, clasa Dem Rădulescu, Roxana Guttman a performat nu doar pe scena teatrului, dar şi pe Marile Ecrane. Nu se dă mare divă, deşi este un adevărat talent, o actriţă "pour les connaisseurs".
Şocată de evenimente
Ştiam că mă întâlnesc cu o persoană specială, căreia chiar îi bate inima pentru cei neajutoraţi, implicându-se discret, fără a ieşi "la rampa mass-media". Am convins-o să gătească pentru cititorii Evenimentului culinar, numărul din septembrie, cu mult înainte de tragedia lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi. Adică mult înainte de ceea ce se întâmplă în aceste zile, pe străzi şi în spaţiul online. Dacă nu şi-ar fi dat cuvântul, Roxana Guttman nu ar mai fi venit la întâlnirea de la restaurantul lui Mircea Dinescu, "Lacrimi şi sfinţi".
"În ce lume ne creştem copiii? Într-o lume în care le spunem: «Nu te duce, mamă, în parc, că te mănâncă câinii»? Pe de altă parte cum să-i explic eu fetiţei mele de ce se dă foc la câini? Ori de ce hingherii din Bragadiru au năvălit pe străzi au otrăvit toţi câinii, i-au pus în saci şi i-au aruncat? Cum să vadă copiii noştri asemenea acte? Cum le explicăm de ce sunt omorâţi caii? Cine ne-a dat nouă dreptul ăsta?", întreabă Roxana convinsă că România, ca societate se află "într-o cădere sig