Peste 150 de absolvenţi de clasa a VIII-a nerepartizaţi în primele două etape ale admiterii în învăţământul liceal au ocupat din locurile rămase libere în unităţile de învăţământ din judeţul Sălaj, în cadrul celei de-a treia etape de admitere. Aceasta a avut loc la finele săptămânii trecute, respectiv în perioada 5-6 septembrie, şi i-a vizat pe absolvenţii de gimnaziu care nu au participat până la această dată la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, precum şi pe cei care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primelor două etape de admitere.Potrivit informaţiilor furnizate de Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, în ultima etapă a admiterii la liceu au fost repartizaţi 156 de elevi. După prima repartizare computerizată, care a avut loc în 15 iulie, în Sălaj, au fost repartizaţi 1.906 din cei 1.910 de candidaţi înscrişi, rămânând astfel patru absolvenţi de liceu nerepartizaţi, iar în cea de-a doua etapă au fost repartizaţi doar doi absolvenţi.
Liceele tehnologice, ultima opţiune
Anterior acestei etape, în liceele sălăjene au rămas peste 400 de locuri neocupate. Printre liceele unde au rămas cele mai multe locuri neocupate s-au numărat: Liceul Tehnologic “Cserey -Goga” din Crasna, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău sau Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, unităţi unde figurau peste 50 de locuri libere, Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou, Liceul Tehnologic Nr.1 Nuşfalău şi Liceul Tehnologic “G.P. de Băseşti” din Cehu Silvaniei, unde erau neocupate peste 40 de locuri.
În opinia directorilor liceelor tehnologice din judeţ, liceele teoretice continuă să se numere printre preferinţele elevilor, mai ales că în majoritatea cazurilor absolvenţii sunt influenţaţi de părinţi. “Liceele teoretice vor atrage elevii pentru că aceas