Cu borş se acresc ciorbele, dar băut ca atare aduce organismului un plus de vitamina B.
Ingrediente:
2 pumni de mălai
2 pumni de tărâţe de grâu
rămurele cu frunze de vişin
apă
huşte (de la borşul anterior)
leuştean (opţional)
ardei iute (opţional)
1 borcan de 8 l
Mod de preparare:
Spală bine borcanul.
Pune la fiert apa într-o cratiţă împreună cu frunzele de vişin şi lasă până dă câteva clocote.
Mălaiul (nu din acela grişat!) şi tărâţele de grâu se amestecă, apoi toarnă apă rece cât să le cuprindă şi amestecă bine cu o lingură de lemn.
Pune borcanul pe grătarul aragazului ca să nu se spargă şi toarnă apă fierbinte. Amestecă până la fundul borcanului şi completează cu apă călduţă.
Lasă loc şi pentru huşte, toarnă şi amestecă iar. Borcanul nu trebuie să fie plin şi apa să nu fie prea caldă.
Înfăşoară borcanul cu un led ca să stea la cald cât mai mult timp.
Amestecă în borcan din când în când, ca să nu se facă mucegai.
Când s-a acrit atât cât doreşti, trage borşul în sticle. Poţi completa cu apă călduţă fără să mai pui altceva pentru încă o porţie.
După a doua rundă, păstrează huşte într-un borcan de 800 ml şi poţi repeta procesul sau le poţi păsta la frigider până ai nevoie.
NOTĂ!
Dacă nu ai huşte pentru prima tură, poţi pune drojdie proaspătă.
Cu borş se acresc ciorbele, dar băut ca atare aduce organismului un plus de vitamina B.
Ingrediente:
2 pumni de mălai
2 pumni de tărâţe de grâu
rămurele cu frunze de vişin
apă
huşte (de la borşul anterior)
leuştean (opţional)
ardei iute (opţional)
1 borcan de 8 l
Mod de preparare:
Spală bine borcanul.
Pune la fiert apa într-o cratiţă împreună cu frunzele de vişin şi lasă până dă câteva clocote.
Mălaiul (nu din acela grişat!) şi tărâţele de grâu se amest