Voluntarii EUdivers din Sulina şi Tulcea au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la aşa numitele „cafenele publice”, evenimente în cadrul cărora tinerii au discutat despre posibile proiecte sau despre cum ar putea colabora mai bine, astfel încât proiectele lor să vină în sprijinul comunităţilor din care fac parte.
„Noi, alături de partenerii noştri, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret şi Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, am organizat timp de trei zile sesiuni de instruire în management de proiect, comunicare, animaţie educativă şi am oferit colegilor de la Sulina ocazia să se familiarizeze cu metoda participativă cafeneaua publică. Agenda a inclus, de asemenea, o sesiune de dezbateri în cadrul căreia au fost identificate modalităţi de atragere a autorităţilor în activităţile tinerilor, idei de proiecte care să implice tineri din municipiu şi localităţile izolate geografic, obstacole în colaborarea dintre tineri. În perioada următoare va fi realizat un material de prezentare a proiectului şi se va da o formă finală unei strategii de lucru pe termen lung care vizează tinerii din Sulina şi Tulcea, ce va fi înaintată factorilor de decizie locali din cele două oraşe şi va fi prezentată în luna octombrie 2013, în cadrul conferinţei de final a proiectului”, a precizat Ana Lazăr, îndrumător proiect.
Aceasta nu este singura întâlnire a voluntarilor EUdivers. În luna iunie 2013 echipa de proiect s-a deplasat la Sulina pentru o primă întâlnire cu grupul ţintă, în cadrul căreia au fost prezentate metode de educaţie non-formală şi s-a stabilit modalitatea concretă de colaborare dintre tineri. Potrivit agendei asumate de cele două grupuri de tineri, în luna august în oraşele Sulina şi Tulcea au fost organizate o demostraţie de teatru labirint, o expoziţie foto şi două dezbateri publice.
Acţiunile sunt înscrise în proiectul „Tineri pro comunitate” al Aso