Peste 1.000 de elevi din Timişoara au fost înscrişi de părinţi în 40 de clase cu predare în limba germană chiar din grădiniţă sau din învăţământul primar, însă nu există niciun profesor calificat care să le predea. Totuşi, Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care aceste posturi vor fi ocupate de pensionari, etnici germani sau absolvenţi ai Liceului „Nikolaus Lenau”, astfel încât cineva să le predea micuţilor. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că prichindeii vor avea pe cineva la clasă, deşi a mai rămas doar o săptămână până la începerea anului şcolar şi nu a fost identificat nici măcar un dascăl dispus să le predea.
„Există o problemă reală. La nivelul municipiului Timişoara avem 32 de grupe cu predare în limba germană de preşcolari, care nu au fost ocupate de cadre didactice calificate, iar la învăţământul primar, avem opt clase la Liceul „Nikolaus Lenau” fără profesori. Însă, de luni, managerul fiecărei instituţii de învăţământ unde există probleme de acest gen este obligat să identifice un cadru didactic calificat sau necalificat care să ocupe postul pe o perioadă de 60 de zile, respectiv 30 de zile, fiind plătit cu ora, până la organizarea unui concurs”, a explicat Aura Danielescu.
Peste 1.000 de elevi din Timişoara au fost înscrişi de părinţi în 40 de clase cu predare în limba germană chiar din grădiniţă sau din învăţământul primar, însă nu există niciun profesor calificat care să le predea. Totuşi, Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care aceste posturi vor fi ocupate de pensionari, etnici germani sau absolvenţi ai Liceului „Nikolaus Lenau”, astfel încât cineva să le predea micuţilor. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că prichindeii vor avea pe cineva la clasă, deşi a mai rămas doar o săptămână până la începerea anului şcolar şi nu a fost identificat nici măcar un das