Ana are mere, Tony are primărie, borşenii nu mai au nimic. Au ieşit pe rând din proiectul privind reabilitarea reţelei de apă-canal, acum ies şi din proiectul privind gestiunea deşeurilor. Ba mai mult, de o vreme nu mai au nici primărie, care e închisă pe perioadă nedeterminată.
Primăria Borşa bate toate recordurile naţionale. Şi negative. E probabil singura localitate care a renunţat la două proiecte vitale: cel care rezolva problema apei şi canalizării şi cel care rezolva problema salubrizării în niciun an. Şi, e singura primărie din ţară închisă în semn de protest, pe perioadă nedeterminată, pentru că Ministerul Sănătăţii nu vrea să cedeze Consiliului Local Spitalul orăşenesc şi să-l schimbe pe noul director, adică fostul primar Remus Şteţco.
La început a fost scandalul legat de proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă –canal în Maramureş. Borşa a decis să se retragă din ADI Maramureş, asociaţia intercomunitară care gestiona proiectul. Acum, primarul de Borşa, Toader (Tony) Mihali a decis să se retragă şi din ADI privind managementul integrat al deşeurilor, proiect cifrat la circa 64 de milioane de Euro, prin care se va rezolva problema salubrizării în tot judeţul prin construcţia unui Centru de Management al Deşeurilor la Fărcaşa şi a trei centre de transfer la Sighetu Marmaţiei, Moisei şi Târgu Lăpuş.
Primarul de Borşa pune că proiectul sistemului integrat al deşeurilor, conceput cu mult timp în urmă, este unul demodat, care nu aduce avantaje şi nu în ultimul rând, este foarte scump pentru populaţie. De aceea, Primăria Borşa intenţionează să se retragă din proiect. “O finanţare, un proiect, e bine să aducă avantaje populaţiei. Nu dezavantaje. Vor fi foarte scumpe transportul, colectarea, selectarea la Sighet, transportul până la Fărcaşa. Sunt costuri enorme. Toate acestea se vor resimţi în buzunarul populaţiei”