Dacă iarna polițiștii se confruntă cu furturi de lemne, toamna sunt la „modă” furturile de cartofi, varză, porumb, și ce se mai găsește pe câmp.
Un cititor al ziarului nostru ne-a semnalat situația din Întorsura Buzăului, unde, spune el, cartofii sunt la mare căutare, iar cantitățile furate depășesc uneori o tonă. Șeful IPJ Covasna, Ion Popa, ne-a declarat însă că cea mai mare cantitate de produse agricole furate în acest sezon a fost de 250 de kg de porumb, iar cele mai frecvente cantități sunt de câteva kg, în special de cartofi.
„Avem zilnic cazuri de furturi de pe câmp, iar pentru a stopa acest fenomen, am discutat cu fiecare primar din județ și le-am propus să găsim împreună soluții. Una dintre ele ar fi paza obștească, implicarea localnicilor, a proprietarilor de terenuri, sau o mai mare implicare din partea poliției locale. Polițiștii patrulează de asemenea în județ, însă un agent de poliție de la țară nu poate acoperi toate suprafețele, este practic imposibil” – a declarat Ion Popa.
De altfel, doar la sfârșitul săptămânii au fost înregistrate mai multe furturi de acest fel, iar hoții iau orice de la cartofi la iarbă pentru animale, sau, așa cum s-a întâmplat la Câmpu Frumos, chiar și animale, de aici dispărând trei oi.
Furturi agricole sunt peste tot în județ, numai la Vâlcele sunt 20 pe zi. Primarul comunei, Kovács László, spune că hoții își trimit mai nou copiii la furat, din două motive: dispar repede, sau dacă sunt prinși, polițiștii nu prea au ce să le facă.
Comentarii.
Dacă iarna polițiștii se confruntă cu furturi de lemne, toamna sunt la „modă” furturile de cartofi, varză, porumb, și ce se mai găsește pe câmp.
Un cititor al ziarului nostru ne-a semnalat situația din Întorsura Buzăului, unde, spune el, cartofii sunt la mare căutare, iar cantitățile furate depășesc uneori o tonă. Șeful IPJ Covasna, Ion Popa, ne-a