Vor compensare 50% pentru dispozitivele medicale şi serviciile stomatologice, alături de amendarea legii pensiilor şi alte solicitări, dar până la acest moment niciuna dintre probleme nu s-a rezolvat.
Pensionarii se plâng de faptul că solicitările lor de soluţionare a diverselor probleme atât de competenţa autorităţilor naţionale, cât şi a celor locale, rămân în continuare fără răspuns. Au vrut amendarea legii pensiilor, impozitare doar pentru pensiile de peste 1.500 lei, compensarea cu 50% a costului aparatelor medicale de protezare, compensarea cu 50% a serviciilor stomatologice, revendicări pentru care au aşteptat soluţii de la autorităţile centrale şi nu le-au primit.
„Dar avem şi aici, pe plan local, probleme, le-am ridicat şi aşa au rămas”, a menţionat ieri Florea Mitroi, într-o expunere la Prefectură a activităţii Consiliului Judeţean pentru Persoanele Vârstnice.
Pe lista problemelor nerezolvate, de data aceasta la nivel local, se numără lipsa corturilor pentru acordarea primului ajutor pe perioada caniculei, lipsa unui cabinet de pneumoftiziologie la Slatina şi nerezolvarea, nici după mai multe întâlniri, a problemelor generate de „măsurile abuzive ale CEZ”. Şirul nemulţumirilor s-a mărit chiar în timpul discuţiilor, pensionarii amintindu-şi că la farmacie nu ştiu niciodată cât mai au de plătit pentru un medicament sau altul, pentru că listele se schimbă periodic, chiar dacă procentul de compensare este cunoscut. În această toamnă au o singură consolare, anume aceea că vor figura, cei mai mulţi dintre ei, pe lista beneficiarilor de ajutoare pentru încălzire, de când s-a acceptat sugestia ca şi persoanele cu venituri mici care folosesc pentru încălzire curentul electric să fie astfel ajutate.
Cazul CEZ, la Camera Deputaţilor
Deşi nu cred că problemele lor vor primi foarte curând răspunsurile dorite, pensiona