Fetele de aur de la secţia de tenis de masă din Slatina se despart de oraşul natal, pentru care au cucerit zeci de medalii la competiţiile naţionale şi europene, alegând cluburi unde munca le este renumerată.
În ciuda perfomanţei de la finele sezonului anterior, când a reuşit să învingă Bistriţa şi să câştige titlul naţional, CS Hidroconstrucţia Slatina s-a desfiinţat în această vară, pentru că societatea comercială. care a dat şi numele echipei, a retras finanţarea către gruparea de tenis de masă.
Profesorul slătinean Petre Arnăutu a declarat că echipa, care şi-a demonstrat valoarea devenind cea mai bună din ţară la nivelul senioarelor, a dispărut, pentru că nimeni nu s-a arătat dispus să sprijine financiară acest club.
„Nu s-a interesat nimeni de această echipă, nimeni nu m-a contactat. Ea s-a autodesfiinţat, pentru că Hidroconstrucţia nu merge foarte bine, iar de la Bucureşti le-au impus să nu mai dea bani echipei”, a spus profesorul Petre Arnăutu.
Acesta spune că slătinencele care au făcut parte din echipa CS Hidroconstrucţia Slatina, Irina Ciobanu (foto), Adina Diaconu, Diana Lupu şi Bogdana Trifu, au plecat la alte cluburi din ţară şi de peste hotare, pentru că au ajuns la vârsta la care trebuie să câştige bani din ceea ce fac.
„Fetele au plecat la alte cluburi, care le plătesc tot. Se pregătesc la Slatina, dar merg la meciuri în alte oraşe. La nivel de junioare vor participa în competiţii tot pentru Liceul cu Program Sportiv Slatina, până când îşi vor termina junioratul. În afară de premierile făcute de Federaţia Română de Tenis de Masă, fetele nu au primit niciun ban. Sportivele au plecat pentru că aceste cluburi noi le plătesc nişte salarii, vor primi indeminizaţii şi prime. Irina Ciobanu face 19 ani s-a dus pentru bani, pentru că sunt la vârsta la care trebuie să câştige bani. Ea va câştiga 800 de euro pe lună