Dacă-l întrebi pe prefectul Florin Sinescu cine are responsabilitatea organizării alegerilor pentru Camera Agricolă Suceava, acesta îţi spune că în nici un caz dumnealui. În apărarea sa, domnul Sinescu scoate un dosar şi-ţi arată nu ştiu ce paragrafe din nu ştiu care lege.
Însă, prefectul Sinescu a fost băgat până-n gât în alegerea organismului care trebuie să-i ajute pe fermieri şi pe agricultori să primească informaţii şi fonduri, şi să se dezvolte. Dacă Florin Sinescu nu ar fi fost implicat în organizarea alegerilor, atunci acesta nu ar fi declarat presei, cu două zile înainte de alegerile din 8 septembrie, că se fac eforturi pentru ca scrutinul să se desfăşoare în condiţii normale.
Dacă Florin Sinescu nu ar fi fost băgat până-n gât în organizarea alegerilor, atunci nu ar fi participat la şedinţa pentru pregătirea scrutinului care a avut loc, atenţie, cu NUMAI DOUĂ ZILE înainte de alegeri, la Direcţia Agricolă, şedinţă în care preşedinţii comisiilor electorale din tot judeţul au făcut scandal pentru că membrii acestor comisii nu ştiau când şi cu cât vor fi plătiţi pentru că pierd o duminică în care ar fi putut lucra pământul. Pentru a-i calma, tovarăşul prim-secretar Sinescu le-a spus acestora că alegerile reprezintă „un test care ţine de conduita noastră, a funcţionarilor publici”. Prefectul Florin Sinescu şi directorul Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Schipor, nu s-au îngrijit ca evenimentul să fie bine mediatizat din timp, iar comunicarea cu primăriile nu a funcţionat tocmai bine. Secţii de vot au fost organizate în 113 din cele 114 localităţi ale Sucevei, iar la urne au fost aşteptate peste 110.000 de persoane. Buletinele de vot au fost atât de alambicate, încât trebuia să ai cel puţin o facultate de stat făcută la zi pentru a înţelege ceva din ele.
Astfel, bătrânul cu patru clase şi cu două vaci de lapte, şi bătrâna cu batic şi cu un hec