Directorul ASPA, Razvan Bancescu, a declarat ca de marti echipajele de hingheri au fost suplimentate. Astfel, in loc de trei echipaje cate erau pana acum, pleaca pe teren 11.
"11 echipaje complete de hingheri au plecat azi-dimineata (marti - n.red.). Li s-a dat tuturor mandat de prindere si transport. Pe cei prinsi astazi avem unde sa ii tinem. Am mai dat telefoane sa gasim locuri de cazare. Lucram de urgenta la extinderea capacitatii de cazare", a declarat seful ASPA, in fata Parchetului general, acolo unde a fost chemat la audieri.
Intrebat daca animalele prinse vor fi eutanasiate, seful ASPA a raspuns ca nu pentru ca hotararea de consiliu nu a intrat in vigoare pentru ca este nevoie de respectarea unei proceduri care va dura mai multe zile. Mai mult, conform legislatiei actuale, nici veterniarii nu pot eutansia caini sanatosi care nu s-au aratat a fi agresivi.
"Reclamatiile cu privire la caini s-au inmultit in ultimele zile. Ieri am primit in jur de 200. Unele au fost exagerate. De exemplu, ne-a fost reclamata o haita si cand am ajuns acolo am gasit unul sau doi caini. Nu mergem la punct fix. Mergem acolo unde sunt haite", a mai declarat Razvan Bancescu.
Directorul ASPA a declarat ca luni s-au capturat mai ales caini din curtile gradinitelor sectorului 4. 35 de animale au fost capturate in prima zi din aceasta saptamana.
In timp ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut referendum privind eutanasierea cainilor fara stapan, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ca sefii Administratiei pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) sa aplice Legea 227/2000 care prevede ca maidanezii nerevendicati in 14 zile sa fie eutanasiati.
Directorul ASPA, Razvan Bancescu, a declarat ca de marti echipajele de hingheri au fost suplimentate. Astfel, in loc