Ei nu sunt de acord cu această formă de protest propusă de Colegiul Medicilor.
Medicii din zona Romanului nu sunt de acord cu decizia Colegiului Medicilor de a scoate personalul medical în stradă. Pentru că nu a fost rezolvată problema majorării salariilor cadrelor medicale, Colegiul Medicilor anunţa, în luna iulie, că, din toamnă, sistemul sanitar va fi paralizat de o grevă generală a personalului sanitar, urmate de demisii în bloc ale medicilor. Totodată, Colegiul Medicilor anunţa ample mişcări de protest şi pichetări ale sediilor unor instituţii de către medici şi asistenţi medicali.
Medicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi medicii de familie din zona Romanului nu sunt, însă, de acord cu aceste forme de protest. “Suntem întru totul de acord cu toate revendicările Colegiului Medicilor şi cu toate deciziile lor, pentru că suntem membri ai Colegiului. Nu suntem, însă, de acord cu forma de protest anunţată. Suntem intelectuali, persoane cunoscute în oraşul Roman. Pe noi nu ne va vedea nimeni pichetând instituţii cu pancarte în mână, pentru că principalul nostru interes este vindecarea pacientului. De aceea, în perioada de proteste, la noi activitatea se va desfăşura normal, gărzile vor fi asigurate corespunzător. Se pot găsi alte forme de protest, mai elegante, care să nu afecteze bolnavii”, a spus medicul Gabriela Popovici, liderul Sindicatului Liber al Medicilor Specialişti din cadrul Spitalului.
“În cadrul coaliţiei profesioniştilor din Sănătate s-a pus problema ca, în cazul medicilor de familie, contractele cu casele de asigurări să nu mai fie prelungite de către aceştia, ca formă de protest, astfel că bolnavii ar fi trebuit să plătească toate serviciile medicale. Noi, ca patronat, nu am fost consultaţi de către Colegiul Medicilor, deşi suntem membri şi susţinem toate revendicările. Noi suntem angajatori, nu salariaţi şi nu putem av