* Cele mai bune mâncăruri de peşte se găsesc şi în inima Deltei, la Crişan, în satul Caraorman
Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic Cultural (ANTREC), cu sprijinul Asociaţiei Litoral Delta Dunării, a organizat sâmbătă şi duminică la Crişan prima ediţie a „Festivalului Borşului de Peşte al Deltei Dunării”, o iniţiativă, să recunoaştem, deşteaptă şi care ar putea crea un precedent pentru anii viitori. De altfel, iniţiatorul proiectului, Silviu Gheorghe, preşedintele filialei ANTREC de la Tulcea este foarte optimist în această privinţă şi probabil că un astfel de eveniment chiar ar avea un succes răsunător dacă ar fi la început de sezon turistic.
Deschiderea oficială a festivalului de la Crişan a avut loc sâmbătă la ora amiezii şi s-a bucurat de prezenţa ministrului Eugen Teodorovici care şi-a exprimat public suportul pentru Delta Dunării, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, senatorul Octavian Motoc vicepreşedintele George Şişcu, prefectul Lucian Simion şi Guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof având şi ei cuvinte de laudă pentru iniţiativele, de orice natură, care aduc promovarea Deltei Dunării în rândul turiştilor.
Regula nr. 1: Nicio reţetă fără peşte!
Imediat după discursurile oficialilor prezenţi sâmbătă la Crişan s-a dat liber la gătit, chit că unele echipaje au cam furat startul şi peştele era curăţat deja şi legumele la fel.
S-a gătit cam tot, în afară de borş de peşte: de la chifteluţe, ardei umpluţi şi ciorbă de perişoare, toate cu carne din peşte şi până la banalul peşte prăjit, delicioasa saramură ba chiar şi frigărui, evident din peşte. Cele şapte echipe înscrise în concurs, două din Crişan şi câte una din Sulina, Mila 23, Mahmudia, Caraorman şi Jurilovca au convins publicul că toată mâncarea este de lins pe degete.
Folclorul de calitate şi vinul de Măcin au completat fericit meniul