Cum poate un poliţist să ajungă dintr-un mărunt şef de post la conducerea unui ditamai inspectoratul judeţean? Ne-ar putea explica Alexandru Vulpe, comisarul şef înălţat din postul de şef al Secţiei de Poliţie Rurală Tărtăşeşti, Dâmboviţa, îndeajuns de sus cât să poată fi paraşutat la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt pentru merite pe care doar şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, le cunoaşte.
Nimeni, cu excepţia unui cerc restrâns de colegi ai săi, nu şi-a putut explica promovarea subită a comisarului şef Alexandru Vulpe de la condiţia de şef de post (mă rog, secţie rurală) la funcţia de adjunct al şefului IPJ Olt, acţiune „întâmplată” în luna februarie a acestui an, după ce ministrul de Interne şi conducerea Poliţiei Române au procedat la schimbarea conducerii inspectoratului în urma unor controale ale căror rezultate au zdruncinat bine vârfurile instituţiei. Rotirea de cadre care a urmat a purtat, evident, semnăturile şefului Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă, care n-a găsit un alt subaltern pentru funcţia de adjunct al IPJ Olt decât pe Alexandru Vulpe din comuna Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa.
Trecut
Prin 2009 câţiva oameni din Tărtăşeşti care şi-au păstrat secretă identitatea reclamau faptul că poliţia comunei ar fi coruptă. Ei îşi ilustrau acuzaţia dând exemplu cazul unui infractor local de duzină (hoţ şi bătăuş), Nicolae Nistor, care, potrivit localnicilor, beneficia de o oarecare protecţie din partea oamenilor legii ca drept recompensă pentru alimentarea lor cu lemne furate din pădure. Infractorul, ulterior condamnat de instanţa de judecată pentru una dintre faptele sale, îl bate măr în 2009 pe un consătean, Ion Pandele, care, deşi ajuns la spital cu leziuni grave, poliţia locală refuză să îl aresteze pe agresor motivând că victima nu a murit (varianta unuia dintre localnici). Acesta este doar unul dint