Dezinteres aproape total la alegerile celor 25 de membri ai Comitetului Judeţean al Camerelor Agricole Timiş, de duminică, 8 septembrie. Numai 5.000 de fermieri, din cei 22.000, au fost interesaţi să voteze.
Primăriile nu au făcut propagandă şi au existat localităţi, cum a fost Jimbolia, unde niciun agricultor nu a votat. În altele, de exemplu în Balint, au votat două persoane, iar la Dumbrăviţa, o comună aflată la 3 kilometri de Timişoara, nici nu s-au organizat alegeri.
„Prezenţa la urne a fost scăzută şi pentru că producătorii agricoli nu înţeleg necesitatea asocierii, iar termenii din lege cu privire la autosusţinere îi sperie. Ei nu conştientizează importanţa camerelor agricole pentru viitorul agriculturii. Oamenii nu au participat la vot fiindcă nici primăriile nu i-au informat. De asemenea, timpul a fost prea scurt şi bugetul pentru publicitate a lipsit cu desăvârşire”, a declarat Kovacs Ciprian, preşedintele Comitetului de Iniţiativă.
„A fost un dezinteres total din partea administraţiilor locale, dar şi a agricultorilor. Comitetul Judeţean de Iniţiativă nu a reuşit să aibă o activitate mediatică. Singura ieşire în presă a fost sâmbătă, cu o zi înainte, dar foarte sumar. Oamenii nu au fost informaţi. Propaganda pe care noi, de la Asociaţia Producătorilor de Cereale, am făcut-o nu a fost de ajuns. Trebuie să amintim că şi legea e foarte complicată şi greu de aplicat. Mai mult, nouă buletine de vot înseamnă enorm pentru ca omul să îşi dea seama pe cine pune ştampila”, a declarat Nicolae Oprea, secretarul Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, membru ales în Comitetul Judeţean al Camerelor Agricole.
În această conjunctură, prof. univ. dr. Paul Pârşan, rectorul USAMVB Timişoara şi membru ales în Comitetul Judeţean din partea unităţilor de învăţământ, s-a arătat optimist. „Din punctul meu de vedere, numărul fermieril