Membrii cenaclului ANTE PORTAS şi-au ars emoţiile la prima sedinţă care a avut loc vineri, 6 septembrie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău. Invitaţi, scriitorii Tudor Cicu, Dumitru Dănăilă, Cornel Diaconu, doamna prof. Valeria Blidaru. Ca un warm up, Tudor Cicu a prezentat cartea sa „11 Poeţi, 11 poeme”, lansând o provocare: Care dintre membrii cenaclului va face următoarea antologie despre poezia buzoiană? Mănuşa de catifea a fost aruncată ca o încurajare.
Lector de serviciu a fost tânărul Andrei Bolache. A citit poezie. Sensibil, cu un bagaj de lectură normal pentru un student, dar ca un pârâu tumultos. Versurile sale îşi caută liniştea decantării: „simţurile ameţite/aduc irealul/la o valoare logică, de gheaţă” (Trădare); „grijile au vopsit părul în alb.../dar durerea rămâne... luând formă în oglinda pustie din faţă...”(Durerea)
„Abordând versul liber, poezia ar trebui să fie mai bogată în figuri de stil” (Laura Cozma); „Începutul literar al lui Andrei coincide cu cel al cenaclului. I-aş sugera lui Andrei poeziile mai scurte. Inerentele conjuncţii, prezente la orice începător, se vor elimina singure odată cu dezvoltarea experienţei. Succes!” (Teo Cabel); „Andrei are un univers interior bogat. Se vede însă acea diferenţă dintre ceea ce gândeşte şi ceea ce scrie, bineînţeles, experienţa vorbeşte. Trebuie acel declic.Textul ar trebui condensat. Mi-a plăcut poezia Durerea” (Laurenţiu Belizan); „Sunt în asentiment cu cei care au atras atenţia asupra condensării. acest tânăr a fost prins la furat de vise dar poartă povara visurilor mele...” (Alexandru Bolache), „Când frecventam şi eu cenaclul, în liceu, eram îndrumaţi astfel: Nu spuneţi luna este ca o mămăligă, ci luna este mămăligă. Felicitări Andrei şi succes! (Cornel Diaconu); „Mi-au plăcut poeziile Trădare şiPromisiuni. Punerea în oglindă a eu-lui este foarte interesantă.” (Petru Dinu, no