O zonă pitorească, în care poţi ajunge doar cu tractorul. Dacă în urmă cu zece ani la Coada Lacului a fost introdusă electricitatea, promiţând o înflorire turistică a zonei, astăzi lucrurile merg din rău în mai rău. Criza economică dar mai ales drumul forestier groaznic îi determină pe cei care şi-au construit aici căsuţe de vacanţe sau au terenuri să le scoată la vânzare.
Clasica neputinţă a Primăriilor
În satul de vacanţă din Coada Lacului turistul va găsi zeci de anunţuri de vânzare postate pe căsuţe sau terenuri. După ce sute de iubitori ai muntelui au investit bani frumoşi în acest colţ de rai, şi după numeroasele promisiuni neonorate ale primarului din Bulz privind reabilitarea drumului de 9 km de la Barajul Leş la Coada Lacului, proprietarii au decis să-şi vândă casele. Drumul le distruge autoturismele, cei 9 km fiind străbătuţi anevoie. An de an, primarii din Bulz şi-au asumat răspunderea modernizării drumului, însă acest obiectiv pare să fie o misiune imposibilă. În acest moment nici măcar nu se mai pune problema finanţării acestui tronson, iar vina revine autorităţii locale care de mai bine de un an nu a ştiut să gestioneze licitaţia pentru reabilitarea drumului. Potrivit primarului din Bulz, Augustin Sărăcuţ, drumul forestier, pe tronsonul de 8,9 km de la Barajul Leş până la Valea Gujii de la Coada Lacului, a fost transferat, în anul 2011, printr-o Hotărâre de Guvern, de la Romsilva la Primăria Bulz. În aprilie 2012 s-a semnat contractul cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pe Măsura 125b, în valoare de 1,5 milioane de euro. Deşi banii sunt asiguraţi, a trecut un an de zile până la finalizarea licitaţiei, iar atunci când s-a încheiat s-a terminat „prost".
„Procedura de licitaţie a început în iunie anul trecut, şi s-a finalizat acum în august, prost. Toate firmele au fost descalificate, rând pe rând", ne-a precizat Aug