La ultima ploaie mai mare în Timişoara, apele au adunat din canalizare 40 de metri cubi de deşeuri
Oridecâteori o ploaie mai puternică se abate asupra Timişoarei, debitului mare de ape pluviale cară prin sistemul de canalizare către staţia de epurare cantităţi mari de deşeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip şi pământ.
Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a declarat că acestea sunt aruncate de către cetăţeni în sistemul de canalizare al oraşului, existând riscul blocării acestuia şi apariţiei inundaţiilor pe anumite porţiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Pe de cealaltă parte, lipsa precipitaţiilor duce la acumularea lor, în timp, în canalizare, iar în timpul unei ploi torenţiale ele sunt antrenate în conducte şi, apoi, transportate către staţia de epurare.
În acelaşi timp, se estimează că în cele patru bazine de decantare a apelor pluviale din staţia de epurare au fost transportate în jur de 25 mc de materii solide - nisip şi pământ, la ultima viitură de la sfârşitul lunii august. Pentru a nu pune în pericol echipamentele şi a nu bloca intrarea apei în staţia de epurare, echipele secţiei canal au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.
Debitul apei uzate înregistrat la intrarea în staţia de epurare a fost de 14.000 l/s, însă capacitatea maximă de preluare a apei în staţie este de 25.300 l/s. Asta înseamnă că staţia de epurare are capacitatea de a prelua de două ori debitul râului Bega care, în condiţii normale, este de 13.000 l/s. La staţie s-au mai adunat circa 15 mc de deşeuri menajere, de construcţii şi vegetale.
La ultima ploaie mai mare în Timişoara, apele au adunat din canalizare 40 de metri cubi de deşeuri
Oridecâteori o ploaie mai puternică se abate asupra Timişoarei, debitului mare de ape pluviale cară prin sistemul de canalizare către staţia de epurare cantităţi ma