Hoţii tablourilor de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam vor să fie cercetaţi în Olanda, unde ar fi o anchetă în desfăşurare privind furtul operelor de artă.
Judecătoria Sectorului 3 ia în discuţie, marţi, dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în care au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi Adrian Procop. Maria Vasii, avocata lui Eugen Darie, a declarat, la intrarea în sediul Judecătoriei Sectorului 3, că va cere instanţei să trimită dosarul la Parchet, pentru ca ancheta în acest caz să ajungă în Olanda. Avocata a precizat că unii dintre inculpaţii din dosar vor să fie cercetaţi de autorităţile olandeze, care au o anchetă în desfăşurare în acest caz.
Judecarea dosarului privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam a început în 13 august, la Judecătoria Sectorului 3. Avocaţii lui Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au arătat atunci că cei trei le-au spus că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse, aceştia aşteptând cadrul procesual corect pentru a le preda autorităţilor olandeze.
Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru şi a mamei acestuia, Olga, spunea că autorităţile olandeze verifică dacă la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost încălcate dispozitivele de securitate, de menţinere a operelor de artă. Potrivit mediafax, avocatul Cătălin Dancu preciza că asigurătorul a refuzat să despăgubească momentan Fundaţia Triton, proprietara tabourile furate, deoarece vrea să “se îndrepte împotriva muzeului şi a celor direct responsabili de această gravă încălcare a normelor de securitate.”
La primul termen de judecată, avocaţii celor acuzaţi de furtul tablourilor au contestat expertiza realizată de specialiştii de la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), care concluziona că cenuşa analizată în