Unul dintre cei mai apreciaţi oameni din judeţul Alba, inginerul Ioan Bolog, a murit la vârsta de 77 de ani. Bolog a fost director la Intreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj, funcţie din care a coordonat, practic, derularea majorităţii lucrărilor edilitare şi de infrastructură din judeţ, înainte de 1989.
Director vreme îndelungată la Intreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj (IJCM) Alba, Ioan Bolog a avut în dreptul realizărilor un număr impresionant de lucrări edilitare. A coordonat construirea a peste 40.000 de apartamente în toate oraşele judeţului, 7 spitale, 26 de şcoli, 36 de grădiniţe, 6 cinematografe şi 5 hoteluri. A condus, de asemenea, lucrările la Casa de Cultură a Sindicatelor, la stadionul Cetate din Alba Iulia precum şi la alimentarea cu apă din râul Sebeş a oraşelor Alba Iulia, Blaj, Teiuş, Aiud şi Ocna Mureş.
Ioan Bolog s-a născut la 9 aprilie 1936, la Sălciua, comună din Munţii Apuseni. A absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole Cluj Napoca şi Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti şi s-a specializat în relaţii internaţionale şi schimb valutar. Responsabilităţile pe care şi le-a asumat au făcut din Ioan Bolog unul dintre oamenii cu cele mai multe funcţii de preşedinte. Lista este lungă: preşedinte la Camera de Comerţ Alba timp de 7 ani, preşedinte la Uniunea Naţională a Patronatului Român –Federaţia Alba, preşedinte onorific la Clubul de Golf Paul Tomiţa (a deţinut opt ani preşedinţia efectivă a clubului), preşedinte onorific la Clubul Constructorul, prim-vicepreşedinte la Societatea Naţional Patriotică „Avram Iancu“.
Probleme cu regimul comunist
Nu i-a fost deloc uşor să răzbească în viaţă. Înainte de 1989 a avut mari probleme din cauza părinţilor şi a socrilor. „Tata a fost cercetat politic, dus la Turda la «mititica», făcut în '49 membru de partid şi exclus pentru