Crin Antonescu s-a răsucit! Nu o dată, nu de două ori, ci de şapte ori! Într-un singur subiect - Roşia Montană - liderul PNL a făcut şapte declaraţii, în care susţinea proiectul, era de acord cu dezbaterea în Parlament, susţinea constituirea unei comisii parlamentare, după care nu era de acord cu proiectul, vroia dezbaterea sa în Parlament, dar nu-l mai sprijinea, după care cerea respingerea lui, şi cine ştie ce-o mai urma!
Toate aceste mişcări de cocoş de vânt s-au petrecut în intervalul a 10 zile, fără a ni se oferi nici o explicaţie fundamentată pe raţiuni economice. Sau de mediu. Sau vreo emoţie personală legată de conservarea patrimoniului. O atitudine sută la sută politică, bazată pe dorinţa de a deveni Liderul Opoziţiei din Palatul Victoria, fără nici cea mai mică grijă faţă de ceea ce se întâmplă în minutul imediat următor declaraţiilor sale. Pentru mulţi dintre dumneavoastră acest lucru nu reprezintă o noutate surprinzătoare. Ne-am obişnuit cu ideea că Antonescu reprezintă liberalismul doar din perspectiva intereselor personale, casă, maşină şi slujbă la Senat, că este interesat de politica economică a guvernului doar în măsura în care poate promova diverse personaje din anturajul său în posturi de miniştri, iar iniţiativele liberale de stimulare a economiei provenite din gândirea sa strategică s-au rezumat la susţinerea scăderii TVA-ului la pâine.
"Nu ne vindem ţara!", sloganul anilor '90 a revenit în politica românească datorită lui Crin Antonescu, noul Lider al Opoziţiei de la Palatul Victoria, fiind însă mult îmbunătăţit faţă de cel promovat de Ion Iliescu, pentru că la el se adaugă şi revolta împotriva corporaţiilor de tip fascist, a capitalismului care secătuieşte resursele ţării lăsând în urmă mizerie şi bătaie de joc! Acesta este mesajul principal al revoltaţilor din Piaţa Universităţii, val de opinie pe care s-a hotărât Crin Antonescu să f