Până la sfârşitul săptămânii viitoare, toate cele 112 administraţii locale din judeţ trebuie să transmită Prefecturii Olt situaţia câinilor fără stăpân. De asemenea, reprezentanţii guvernului în teritoriu au cerut şi o situaţie a contractelor de ecarisaj şi a adăposturilor pentru patrupede.
Prefectura Olt le-a solicitat primarilor din judeţ transmiterea unei situaţii privind câinii fără stăpân din fiecare localitate. Pe lângă un număr al maidanezilor, reprezentanţii guvernului în teritoriu au solicitat şi o situaţie privind contractele de ecarisaj sau adăposturile. Cătălin Rotea, prefectul judeţului, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că rapoartele primăriilor vor fi centralizate, până la sfârşitul săptămânii. Până în prezent, 60 de primării au trimis documentele solicitate de Prefectură.
„În calitate de reprezentanţi ai guvernului în teritoriu, Instituţia Prefectului va face tot ce este posibil pentru asigurarea respectării respectivei legi. Mai mult, până la finalul acestei săptămâni, sperăm să vă putem prezenta o situaţie actualizată din judeţ pe mai multe teme. Luni am trimis o adresă către primăriile de oraşe şi comune în care le ceream să ne ofere răspuns la următoarele întrebări: dacă există un recensământ al câinilor comunitari, dacă există firme de ecarisaj subcontractate sau în serviciu propriu, dacă sunt probleme speciale, situaţia adăposturilor şi a locurilor de aici. Am primit, până în momentul de faţă, răspuns de la aproximativ 30% din localităţile judeţului. Până la finalul săptămânii ar trebui să avem informaţiile complete”, a spus Rotea.
Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 266 voturi pentru şi 23 împotrivă şi urmează să fie transmisă preşedintelui pentru promulgare. Potrivit noii legi, câinii maidanezi vor fi ţinuţi în adăposturi timp de 14 zile lucrătoare