În urma unui experiment desfăşurat la Universitatea Emory din oraşul Atlanta, oamenii de ştiinţă americani au descoperit câteva ipoteze surprinzătoare referitoare la modul în care dimensiunea organelor genitale influenţează abilităţile parentale ale bărbaţilor.
În urma colectării şi analizării datelor, specialiştii au descoperit că bărbaţii cu testicule mici sunt taţi mai buni, pentru că produc mai puţin testosteron, hormonul sexual masculin.
Dacă contextul economic, social şi cultural influenţează modul în care bărbaţii se implică în educarea copiilor, atunci factorii de natură biologică influenţează instinctul patern, susţin cercetătorii.
Pentru a elabora ipotezele mai sus enunţate, echipa doctorului James Rillin a realizat un experiment, citat de publicaţia „The Independent“, la care au participat 70 de taţi, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 43 de ani.
Astfel, părinţii au fost rugaţi să răspundă la câteva întrebari legate de angajamentul asumat în creşterea copilului, precum schimbarea scutecului, hrănirea şi îmbăierea micuţului. Chiar dacă nu au fost specificaţi parametrii exacţi pentru dimensiunea testiculele, testele fizice, pe baza cărora s-au formulat ipotezele finale, au fost însoţite de radiografii cerebrale. Astfel, activitatea cerebrală a subiecţilor implicaţi în cercetare a fost monitorizată, în timp ce aceştiau vizualizau fotografii cu propriile odrasle, dar şi cu copii străini.
Un rol important în formularea teoriilor l-au avut şi declaraţiile partenerelor în privinţa îngrijirii copiilor. Rezultatul final? Dimensiunile testiculelor sunt invers proporţionale cu gradul de implicare în creşterea copiilor, iar bărbaţii mai puţin dotaţi sunt taţi mai grijulii.
„Datele noastre sugerează că biologia masculului uman reflectă un compromis între energia mobilizată pentru reproducere şi cea consacrată creşterii progeniturii sal