Guvernul dezbate miercuri un proiect de act normativ care vizeaza conversia in actiuni a datoriilor istorice pe care Posta Romana le are la bugetul de stat, respectiv datorii de 242,5 milioane lei (aproximativ 56 milioane euro). Privatizarea Postei se va realiza astfel prin metoda majorarii de capital social prin aport de capital privat, prin dobandirea de catre un nou investitor a unui pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei creantelor statului fata de Posta Romana in actiuni, in masura realizarii acesteia, daca este cazul, in cadrul unei operatiuni de majorare de capital prin emisiune de noi actiuni.
Proiectul de Hotarare de Guvern (vezi documentul atasat) aflat miercuri pe agenda Guvernului vizeaza modificarea Hotararii Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Postei Romane.
Iata ce se mai mentioneaza in proiectul de act normativ:
"Noile actiuni emise se ofera spre subscriere investitorului selectat, in vederea dobandirii cotei de 51% din capitalul social, precum si actionarului existent Societatea Comerciala "Fondul Proprietatea" - S.A. in vederea mentinerii cotei sale de participatie la capitalul social alcompaniei prin exercitarea dreptului de preferinta in conditiile legii. In cazul in care Societatea Comerciala "Fondul Proprietatea" - S.A. nu isi exercita dreptul de preferinta ori si-l exercita partial, investitorul selectat va subscrie un numar de actiuni mai mic decat cel oferit initial, astfel incat, in oricare situatie, participatia sa la capitalul social al companiei sa reprezinte 51% din capitalul social al companiei rezultat in urma operatiunii de majorare. Actiunile nesubscrise de catre Societatea Comerciala ,,Fondul Proprietatea' - S.A. ori de catre investitorul selectat se anuleaza."Numarul total de actiuni ce vo