Primăria trebuie să plătească peste 21.000 de lei unei societăţi de asigurare după ce un clujean şi-a stricat maşina în gropile din oraş. Şoferul şi-a reparat maşina pe banii firmei de asigurare, iar acesta a acţionat în instanţă municipalitatea. Instanţa de judecată a obligat Primăria să achite suma, la care se adaugă cheltuielile de judecată, deloc neglijabile.
Avocatul care a obţinut sentinţa irevocabilă prin care Primăria este pusă la plată spune că există acte normative prin care administraţiile pot fi trase la răspundere pentru drumurile proaste.
"Sunt doua acte normative. odata ordonanta privind raspunderea administratorului drumului pentru calitatea drumului si o alta privind posibilitatea subrogarii de catre asigurator in drepturile persoanei asigirate care a asuferit un prejudiciu din cauza drumului", a spus Marius Harosa, avocat firmă de asigurare.
Există însă şi condiţii pe care trebuie să le îndeplinească şoferii pentru a pretinde daune. Deoarece a fost vorba de o maşină de lux, reparaţiile au costat pe măsură: peste 21.000 de lei.
Reprezentanţii Primăriei spun că se încearcă accesarea unor fonduri europene pentru a repara strada.
"Strada lombului este nemodernizata. beneficiaza de lucrari de intretinere corespunzatoare. primaria are in vedere reabilitarea totala a acestei strazi", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, cazul a fost o excepţie. "Putine procese au castig de cauza in instanta .in aceasta situatie a fost vorba de un caz de exceptie : semnalizarile montate de administratorul drumumul fiind furate".
Consilierii locali urmează să voteze alocarea sumei pentru firma de asigurare. Deoarece procesul a durat mai bine de doi ani, Primăria are de plătit şi cheltuieli de judecată de aproape 7.000 de lei.
Reporter: Alin Golban
Operator: C