„Mâţa, care era în casă...”
„Ioan Burlică, proprietar din Vicovul-de-sus, avea Miercuri spre Joi noaptea clacă de desfăcat păpuşoi. Duprece şi’au adormit copiii pe cuptor, casnicii s’au luat şi ei la desfăcat. Sfârşind lucrul, s’au culcat, dar mare li’a fost spaima, a doua di demineaţă, când, sculându-se, l’au aflat pe copilul lor mic, de numai opt luni, mort pe cuptor. Nasul lipsia copilului şi pe faţă era plin de sgârieturi, din ce se conclude că mâţa, care era în casă, i’a mâncat nasul şi copilul s’a năduşit în urma vărsării de sânge”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 38, Cernăuţi, Septemvrie 1891.
„Cismărie modernă română”
„Înainte de vr’o câteva zile s’a etablat în oraşul Câmpulung cismariul Ioan Tivodariu. Acest tânăr român a finit anul acesta şi cursul pentru măestrii la Museul technologic din Viena cu scop ca să se perfecţioneze şi să poată satisface publicul român în orice privinţă. În privinţa tehnică este această cismărie înaintată, fiindcă se pot esecuta încălţăminte potrivite şi pentru picioare morboase şi abnorme, luându-se mai întâiu un model al piciorului în ghips”.
„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 78, Cernăuţi, Septembrie 1903.
„În atenţia Mitropolitului Nectarie”
„La Băile din Vatra Dornei toată lumea care merge plăteşte, numai consilierii eparhiali locuiesc şi fac băi pe gratis. Oamenii merg cu trenul sau maşina la Dorna, plătind din pungă drumul, numai consilierii noştri eparhiali pleacă cu maşinile fondului, le ţin pe tot timpul şederii lor la Dorna la scară, ba chiar fac excursii în stil mare prin Ardeal şi toţi munţii Bucovinei”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 210, 7 Septembrie 1930.
„Mâţa, care era în casă...”
„Ioan Burlică, proprietar din Vicovul-de-sus, avea Miercuri spre Joi noaptea clacă de desfăcat păpuşoi. Duprece şi’au adormit copiii pe cuptor, casnicii s’au luat şi ei l