Universitatea din Craiova găzduieşte, începând de ieri, „The 5th International Conference on Computational Collective Intelligence Technologies and Applications – ICCCI’2013“, eveniment care a adus în Bănie peste 100 de cercetători din ţări precum Italia, Germania, Polonia, Franţa, Marea Britanie, Cehia, Spania, Slovacia, Grecia, Luxemburg, Olanda, Japonia, Vietnam, Coreea, Taiwan, Malaiezia, Algeria, Maroc, Chile, România, Macedonia sau Brazilia.
Participanţii dezbat teme de mare actualitate din domeniul inteligenţei computaţionale colective, precum: reţelele sociale, web-ul semantic, al datelor şi al serviciilor, învăţarea automată, internetul obiectelor şi sistemele multiagent.
Noua generaţie, preocupată de imagine
Ieri, una dintre dezbateri a cuprins preocuparea pentru imagine şi îmbunătăţirea ei, fie că este vorba de imaginea de pe reţele de socializare sau de telefoanele mobile.
Cercetătorii sunt peocupaţi să găsească soluţii ca în viitorul apropiat să nu mai existe imagini pixelate, expunând diverse studii în acest sens. Lucrările s-au derulat sub coordonarea unei absolvente de studii universitare în România, care acum trăieşte în Franţa. „Sunt foarte multe aplicaţii în ziua de astăzi şi sunt foarte mulţi algoritmi de imagine, care pot fi accesaţi sau interpretaţi într-o manieră colectivă, folosind sisteme multiagent. Eu lucrez în partea de compresie, care contează mult când încercaţi să vă uitaţi pe facebook sau pe twiter sau încercaţi să descărcaţi o imagine, la început vedeţi o imagine pixelată, ce depinde de conexiunea dumneavoastră. Eu încerc să ameliorez calitatea imaginilor. Reţelele de socializare sunt o parte a vieţii zilnice şi încercăm să ajutăm la îmbunătăţirea imaginii. Noile tendinţe sunt ecranele HD, cu mai multă calitate şi accesabilitate, interacţiune. Mai mult decât atât, trebuie să vi se sugereze ce veţ