Cartofii s-au ieftinit, în august, cu 8,11%, faţă de luna anterioară, iar fructele proaspete cu 12,35%, în timp ce ouăle au înregistrat cea mai mare creştere de preţ la categoria produselor alimentare, respectiv 2,64%, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică. Fructele proaspete s-au ieftinit atât faţă de iulie 2013, cu 12,35%, cât şi faţă de iulie 2012, cu 2,98%, în timp ce preţurile la conservele din fructe au crescut în august cu 0,14% comparativ cu luna precedentă şi cu 1,39% raportat la finele anului trecut.
Scăderi de preţuri s-au înregistrat şi la categoria ”alte legume şi conserve de legume”, cu 7,49%, acestea înregistrând o ieftinire cu 17,12% faţă de decembrie 2012.
Cartofii s-au ieftinit, în august, cu 8,11%, faţă de luna anterioară, iar fructele proaspete cu 12,35%, în timp ce ouăle au înregistrat cea mai mare creştere de preţ la categoria produselor alimentare, respectiv 2,64%, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică. Fructele proaspete s-au ieftinit atât faţă de iulie 2013, cu 12,35%, cât şi faţă de iulie 2012, cu 2,98%, în timp ce preţurile la conservele din fructe au crescut în august cu 0,14% comparativ cu luna precedentă şi cu 1,39% raportat la finele anului trecut.
Scăderi de preţuri s-au înregistrat şi la categoria ”alte legume şi conserve de legume”, cu 7,49%, acestea înregistrând o ieftinire cu 17,12% faţă de decembrie 2012.