Aproape 800 de pensionari din judeţul nostru s-au adresat, anul acesta, Casei Judeţene de Pensii (CNP) Vrancea cu diverse petiţii, cereri, reclamaţii. Alţi 2.647 au solicitat recalcularea drepturilor de pensii. Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii, respectiv la comisiile de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii. Monitorul de Vrancea vă spune care este procedura care trebuie respectată, în astfel de situaţii.
La Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vrancea au fost înregistrate, până la începutul acestei luni, câte aproximativ 100 de petiţii, cereri, reclamaţii lunar din partea pensionarilor din judeţ. Potrivit celor declarate de Adrian Juravle, directorul instituţiei, 23 de cereri au vizat obţinerea de informaţii în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice şi 267 petiţii au fost postate pe site-ul instituţiei. „Prin aceste petiţii, solicitanţii au dorit să afle informaţii privind condiţiile de pensionare, modalitatea de stabilire a cuantumului pensiei, modalitatea de stabilire a contribuţiei la asigurări sociale, etc. Au mai fost depuse la noi 34 de sesizări referitoare la cereri privind confirmarea stagiilor de cotizare ale asiguraţilor din sistemul public de pensii”, a precizat Adrian Juravle.
La toate acestea se adaugă 473 de sesizări având ca obiect nemulţumiri asupra stabilirii drepturilor de pensie pentru beneficiarii sistemului public de pensii şi 18 contestaţii ale deciziilor de pensionare. „Deciziile de pensie emise de Casa Judeţeană de Pensii Vrancea pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii. Procedura