O centrală dezafectată a fost transformată cu o investiţie de 300.000 de lei a municipalităţii în atelier de practică pentru viitorii designeri. Circa 200 de elevi ai Colegiului Tehnic din Cluj-Napoca vor învăţa aici meserie. Tinerii şi-au prezentat creaţiile realizate din materiale reciclabile.
Colegiul Tehnic Cluj-Napoca a inaugurat, azi, un atelier de practică modern, amenajat cu 300.000 de lei într-o centrală dezafectată. “200 de elevi, din cei 600 ai liceului, vor învăţa aici meserie. De expertiza lor vor beneficia firmele de profil din Cluj. Cu ei 300.000 de lei investiţi de primărie o veche centrală a devenit atelier de practică modern”, a declarat Emil Boc la inaugurare. După evenimentul festiv, primarul a fost invitat la o prezentare de modă cu creaţiile elevilor şcolii. Hainele au fost croite cu materiale refolosibile.
Investiţie de 300.000 de lei
Pana de curand elevii colegiului erau nevoiti sa se deplaseze de pe strada Taberei nr. 3, unde se afla Colegiul, pana pe strada Motilor nr. 58, la atelierul de practica. De asemenea, pe langa igienizarile si pardoselile aferente acestui spatiu, Primaria a modernizat sistemul electric, instalatiile sanitare, a inlocuit tamplaria, a montat pardoseli din gresie si tarket, a refacut hidroizolatia si a amenajat o alee de acces pentru elevii si profesorii scolii. Lucrarile la Colegiul Tehnic Napoca au inceput in luna martie si s-au finalizat saptamana trecuta, odata cu transferarea din vechiul spatiu, in noul atelier, de pe Taberei, a masinilor de cusut, a celor de tricotat si de bobinat si a meselor de croitorie, de calcat si a birourilor necesare orelor de practica.
Lucrarile au fost realizate de catre firma SC CANION, iar valoarea lor a fost de aproximativ 300.000 lei.
Citeşte şi
FOTO VIDEO Clujul, primul oraş din ţară cu o linie modernă de tr