Pe cat se face de usor, pe atat de repede se mananca tarta cu pere si ciocolata. E un dulce simplu, de sezon, pe care merita sa-l incerci.
Ca sa faci tarta cu pere si ciocolata ai nevoie de 500 de grame de blat de patiserie pentru o tava clasica rotunda, putin adanca, iar pentru umplutura ai nevoie de 100 de grame de ciocolata neagra simpla, rupta in bucati, 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar pudra, 150 de grame de migdale, 50 de grame de faina, trei oua, o lingura suc de lamaie si trei-patru pere tari, dar bine coapte.
Incearca si: Clatite canadiene cu lapte batut
Pune ciocolata rupta in bucati intr-un vas si topeste-o (la cuptorul cu microunde sau intr-un vas cu apa calda). Intr-un alt vas pune migdalele macinate, zaharul, faina, untul moale si ouale intregi si amesteca bine totul cu mixerul pana rezulta o crema.
Curata perele si taie-le in felii pe lung. Pune-le intr-un vas si stropeste-le cu suc de lamaie.
Incearca si: Cei mai buni biscuiti de casa
Pune aluatul in tava si ridica marginile pe peretii acesteia. Pune crema cu migdale si intinde-o uniform. Cu o lingura intinde egal ciocolata topita si monteaza deasupra feliile de pere.
Coace tarta in cuptorul bine incins si la foc potrivit pentru 30-40 de minute.
Serveste tarta recorita bine, pudrata cu zahar.
Pe cat se face de usor, pe atat de repede se mananca tarta cu pere si ciocolata. E un dulce simplu, de sezon, pe care merita sa-l incerci.
Ca sa faci tarta cu pere si ciocolata ai nevoie de 500 de grame de blat de patiserie pentru o tava clasica rotunda, putin adanca, iar pentru umplutura ai nevoie de 100 de grame de ciocolata neagra simpla, rupta in bucati, 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar pudra, 150 de grame de migdale, 50 de grame de faina, trei oua, o lingura suc de lamaie