Le admirăm prin reviste și de multe ori le folosim drept model de viață. Considerăm că dacă Monica Gabor, Gina Pistol sau Cătălin Crișan au adoptat un anumit stil de viață și reușesc să arate atât de bine, atunci acesta este ideal și pentru noi.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare și autorul cărții “Și noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?” a luat la puricat câteva dintre dietele vedetelor, sfătuindu-ne să nu le călcăm pe urme pentru că ne putem îmbolnăvi.
Monica Gabor
Are o siluetă trasă ca prin inel fără prea multe sacrificii alimentare, singurele artificii de înfrumusețare la care apelează fiind masajele, împachetările cu efect anticelulitic sau tratamentele sofisticate și costisitoare la salon. Cât despre diete, Monica nu consideră că trebuie să urmeze vreuna, pentru că este tânără și are arderile bune. Modelul nu se dă în lături de la shaorma, pizza sau șnițele cu cartofi prăjiți, iar exemplul său de dietă pentru o zi ar fi următorul: la micul dejun mănâncă un bol cu lapte și cereale, o fiolă de ginseng și 50 ml de aloe vera; la prânz, supă de legume și dovlecei pane; la cină, miso soup, un preparat tradițional japonez care are efect anticancerigen dacă este consumat de 2-3 ori pe săptămână, creveți, salată, desert, iar pe toată durata zilei consumă multă ciocolată.
Dr. Menci: Este tânără și consideră că obiceiurile alimentare pe care le are acum nu-i afectează silueta și pe de o parte are dreptate, însă peste câțiva ani va lua contact cu urmările alegerilor sale de acum. Când ai 23 de ani, crezi că toată lumea este a ta, crezi că dacă îți permiți să slăbești artificial, la salon, ești și sănătos, însă shaorma, pizza sau preparatele pane obosesc ficatul și cresc foarte mult colesterolul, responsabil cu problemele circulatorii și care la bătrânețe îți poate oferi un “minunat” infarct.
C