Zvonurile anuntau ca ruperea USL ar urma sa se produca in septembrie. Oamenii sunt seriosi, sunt in grafic.
Nu cred insa ca si conditiile concrete ale divortului mai sunt cele preconizate, cel putin cele gandite de Victor Ponta.
Marea dilema a rupturii nu a fost niciodata cine ramane la guvernare si cine pleaca. Asta se stia. Marea dilema era cine achita costul politic al divortului, cine va deconta vina esecului celei mai masive constructii politice postdecembriste.
Parea ca invingator va iesi Victor Ponta, dupa ce PSD si-a facut un obiectiv din inghesuirea PNL in cele mai neplacute colturi.
Ei bine, scandalurile privind cainii vagabonzi si Rosia Montana i-au dat lui Crin Antonescu un prilej nesperat sa inverseze rolurile si sa razbune fiecare ciupitura, fiecare ghiont si fiecare pumn incasat de la premier, fix cand ii era acestuia mai greu.
Printr-o dedublare devenita marca politicii romanesti in ultima vreme, copresedintele USL, trezit din somn, s-a autointitulat liderul opozitiei si a inceput sa traga in partenerul sau.
Cu ordonanta privind maidanezii si cu atacul impotriva lui Sorin Oprescu a tras doar primele focuri, de incalzire, de reglare a tirului. Cu Rosia Montana a trimis munitia de calibru mare.
Crin Antonescu s-a extras pe sine si partidul sau - parte a guvernului care a adoptat proiectul, dar ce mai conteaza? - din ecuatia contestata in strada, si i-a lasat cartoful fierbinte lui Victor Ponta. Mai mult chiar, i l-a si lipit de maini, somand PSD sa aiba o pozitie oficiala, conchizand ca ea nu poate fi decat favorabila proiectului si certandu-l pe premier ca nu a fost mai atent, fiind vorba despre despagubiri.
Dupa ce deputatul Ponta a anuntat ca va vota impotriva premierului Ponta, e greu sa mai vorbesti despre ridicol. Dar el nu-l ocoleste nici pe Crin Anton