În opinia lui Mihail Drugă, membru în BPJ interimar al PDL Dâmboviţa, de meserie inginer geolog, la Roşia Montană problematica este deosebit de complexă şi îmbracă cel puţin cinci aspecte: de mediu, economico-social, de patrimoniu, cultural şi în ce priveşte relaţia de încredere dintre statul român şi firma Gabriel Resources. Mihail Drugă a spus că tipul de zăcământ, de pirită auriferă, nu poate fi exploatat decât prin folosirea cianurilor, dar acuză guvernul că a pus carul înaintea boilor.
“Mai întâi trebuie rezolvată problema acordului şi avizelor necesare şi apoi trimis proiectul în Parlament. Mediul nu are legătură cu politica”. Mihail Drugă a apreciat că este corectă dese-cretizarea contractului, să se spună dacă rede-venţa se referă şi la alte metale rare, altele decât aurul şi argintul, şi a apreciat că PDL este de acord, condiţionat, cu acest proiect. Adică să se respecte normele de mediu, să fie mărită redevenţa şi să existe transparenţa la nivel decizional. În opinia lui Mihail Drugă, membru în BPJ interimar al PDL Dâmboviţa, de meserie inginer geolog, la Roşia Montană problematica este deosebit de complexă şi îmbracă cel puţin cinci aspecte: de mediu, economico-social, de patrimoniu, cultural şi în ce priveşte relaţia de încredere dintre statul român şi firma Gabriel Resources. Mihail Drugă a spus că tipul de zăcământ, de pirită auriferă, nu poate fi exploatat decât prin folosirea cianurilor, dar acuză guvernul că a pus carul înaintea boilor.
“Mai întâi trebuie rezolvată problema acordului şi avizelor necesare şi apoi trimis proiectul în Parlament. Mediul nu are legătură cu politica”. Mihail Drugă a apreciat că este corectă dese-cretizarea contractului, să se spună dacă rede-venţa se referă şi la alte metale rare, altele decât aurul şi argintul, şi a apreciat că PDL este de acord, condiţionat, cu acest proiect. Adică să se respecte normele de m