În cazul izbucnirii unui incendiu la etajul 10 al unui bloc din Focşani, pompierii vrânceni au cu ce interveni. Ieri, în dotarea ISU Vrancea a intrat o autospecială de lucru la înălţimi, care până acum a fost folosită de pompierii ISU Bucureşti.
Vechea autospecială a pompierilor vrânceni va fi expusă la Muzeul Pompierilor. Aceasta nu mai funcţiona, fiind foarte veche, căci a intrat în dotarea ISU Vrancea în 1977, imediat după cutremurul din 4 martie. „Astăzi (ieri-n.r.) primim de la ISU Bucureşti o autospecială de intervenţie şi lucru la înălţime. Cea pe care o avem noi este depăşită şi nu mai poate fi utilizată. Aceasta este în dotarea ISU Vrancea din 1977, la scurtă vreme după cutremur fiind primită, şi va intra în dotarea Muzeului Pompierilor pentru că arată foarte bine”, a explicat locotenent-colonel Flaviu Chiscop, inspectorul şef al ISU Vrancea.
Ultima dată, vechea autoscară a pompierilor vrânceni s-a defectat anul trecut, în timpul unei intervenţii la Colegiul Naţional Unirea, când pompierii au îndepărtat zăpada de pe acoperişul unităţii de învăţământ. În 2010, chiar înainte ca mansarda unui bloc de pe Bulevardul Unirii din Focşani să fie cuprinsă de flăcări, autoscara s-a defectat. Pompierii nu au avut cum să ajungă până la etajul zece al imobilului, aşa că au fost nevoiţi să ceară ajutorul colegilor din judeţul Buzău. Până să ajungă aceştia la faţa locului, pompierii vrânceni au urcat până la etajul zece pe scări, cu furtunurile grele în spate.
Până la finele acestui an, pompierii vrânceni vor mai primi o autospecială de descarcerări grele şi 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, trei dintre ele fiind de capacitate medie, iar trei de capacitate mare.
În cazul izbucnirii unui incendiu la etajul 10 al unui bloc din Focşani, pompierii vrânceni au cu ce interveni. Ieri, în dotarea ISU Vrancea a intrat o