În centrul financiar al Capitalei, în apropiere de sediul Băncii Naţionale, puţini oameni au aflat că în aceste zile se derulează oferta Nuclearelectrica, iar cei care ştiau de privatizarea reactoarelor de la Cernavodă susţineau că ar fi investit dacă ar fi avut ceva bani puşi deoparte. La sucursalele Băncii Transilvania din centrul Bucureştiului, de unde se puteau cumpăra acţiuni, lumea îşi vedea de treburile zilnice plătind facturi, rata la credite sau schimbând lei în euro.
În primele două zile au fost subscrise acţiuni de 90 de milioane de lei, dar majoritatea subscrierilor sunt de la investitori deja prezenţi pe bursă.
WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica
Ieri, la ora 12.30, pe strada Lipscani, unde îşi au sediul mai multe sucursale bancare dar şi Banca Naţională a României, era forfotă.
Finanţişti ieşiţi în pauza de masă îşi făceau loc printre turiştii înarmaţi cu hărţi şi aparatele de fotografiat spre terasele din Centrul Vechi unde urma să îşi ia prânzul. O amiază obişnuită de marţi pentru cei mai mulţi dintre aceştia, însă o zi importantă pentru bursă, deoarece 10 septembrie este a doua zi din derularea ofertei Nuclearelectrica, prima listare din ultimii cinci ani.
Ziua de marţi a fost a doua din cele trei zile în care micii investitori care cumpără acţiuni la Nuclearelectrica pot beneficia de un discount de 8%. Altfel spus, a doua zi de promoţie pentru acţiunile Nuclearelectrica, însă pentru persoanele cu care reporterul Ziarul Financiar a stat de vorbă acest lucru a contat destul de puţin.
Întrebat dacă a auzit despre oferta Nuclearelectrica, C. Radu, ofiţer relaţii la o bancă, în vârstă de 30 de ani, a răspuns: „Am auzit de oferta Nuclearelectrica din Ziarul Financiar şi de la colegii de la muncă. Aş cumpăra acţiuni dacă aş avea bani. Nu prea reuşesc însă să economisesc.